Ons Team


 Wij zijn:

Maartje

Hoi, ik ben Maartje en oprichtster van Mensrijk. Ik ben psycholoog en zet mij in voor kinderen, jongeren en hun gezinnen.

Kan niet bestaat niet, verandering is altijd mogelijk! Door deze overtuiging werk ik vanuit wat er wel is en wat we kunnen bouwen en bereiken. Je bent immers vooral heel veel meer dan alleen je diagnose. Ik kijk altijd verder dan gedrag. In plaats van gedrag te beheersen, proberen we samen het gedrag te begrijpen, gevoel en patronen te benoemen en de verbinding te maken. Zo voel jij je echt gezien en ga je jezelf beter begrijpen.

Bij Mensrijk is iedereen gespecialiseerd in de Feuersteinmethode. Dit is een uitgebreide cognitieve therapie die er vanuit gaat dat intelligentie niet iets aangeboren is, maar een dynamisch proces dat ons hele leven in ontwikkeling blijft. Iedereen bij ons denkt dus vanuit de groeimindset. Een goede mediatie is belangrijk om je leerproces op gang te brengen en je optimaal te stimuleren zodat jouw brein en dus begrip van jezelf en de wereld om je heen zo sterk mogelijk wordt. Samen bouwen we een flexibel brein en leer jij hoe je kan leren. Als leren beter gaat, wordt het leven leuker!

Ik ben daarnaast ook gespecialiseerd in Geweldloos Verzet en Verbindend Gezag (Non-Violent resistance), mindfullness, trauma en het brein etc. etc.

Ik hou van mijn werk en kijk er naar uit je te mogen ontmoeten!
Laksmi

Hallo! Mijn naam is Laksmi. Ik ben behandelend neuropsycholoog bij Mensrijk.

Na mijn afstuderen was ik op zoek naar een plek waar ik meer kon betekenen voor het kind. Mensrijk is zo een plek. Bij Mensrijk ben ik zowel psycholoog als Feuerstein mediator. Twee rollen die elkaar versterken. Als mediator leer ik het kind denkstrategieën zodat het uiteindelijk op eigen houtje de steeds veranderende wereld kan leren begrijpen. Want er valt ontzettend veel te begrijpen!

Aangezien ook ik nooit uitgeleerd zal raken, ben ik mij gaan verdiepen in de manier waarop wij de wereld waarnemen. Hoe komt alle informatie van buiten in onze binnenwereld terecht? Je raadt het misschien al, door onze zintuigen! Het kan voorkomen dat je je overprikkeld en/of onderprikkeld voelt door alles wat er op je afkomt. Samen kijken we naar hoe je hiermee kunt omgaan en wie of wat jou daarbij kan helpen.

Momenteel haal ik veel plezier uit het draaien van twee steungroepen. Deze laagdrempelige steungroepen zijn bedoeld om kinderen en jongeren een plek te geven waar ze kunnen samenkomen om aan persoonlijke en gezamenlijke doelen te werken. Ze leren over elkaar, oefenen met sociale vaardigheden en individuatie en over hoe je een gezond leven kunt inrichten. Het allerbelangrijkste is dat er vooral veel ruimte is voor ontspanning en plezier.

Ik heb geleerd dat mijn krachten onder andere liggen in mijn aandachtige en liefdevolle aanpak. Vooruitgang vindt plaats als ook de mensen om je heen in je geloven. En bij Mensrijk geloven wij dat jij alles kunt.Anne

Hallo, ik ben Anne, leerkracht en Feuerstein mediator bij Mensrijk. 

Naast 10 jaar ervaring in het basisonderwijs en de training in het Feuerstein Verrijkingsmateriaal ben ik ook gespecialiseerd in Tactile; de vertaling van de Feuersteinmaterialen die uitgaat van het op tast opbouwen van een mentale voorstelling van een voorwerp. Ideaal voor kinderen die te snel willen en daardoor onnauwkeurig zijn in hun informatieinput. 

Zonder Prof. Reuven Feuerstein zelf ontmoet te hebben voel ik hoe zeer elke vezel van zijn wezen ademde: elke verandering is mogelijk. Ik herken bij mezelf dat ik veel vertrouwen heb in de mogelijkheden van een kind, ongelooflijk veel geduld heb en blij ben met èlke stap in de ontwikkeling van een mens. Vanuit een sterke wederkerige relatie en geloof is alles mogelijk! 

Voor mijn carrière in het onderwijs en begeleiding, werkte ik op een internationaal handelskantoor. Met dit voorland ervaar ik een brede kijk, ook buiten het onderwijs, op de wereld. En weet beide werelden met elkaar te verbinden. 

Naast mijn werk bij Mensrijk werk ik ook op een basisschool als leerkracht en begeleider. Naast mijn professionele leven geniet ik erg van taal en cultuur, uitgebreid koken, moestuinieren, kickboxen, mountainbiken en klussen. Zo weet ik op alle fronten steeds uitdagingen en oplossingen te combineren! 

Wij werken samen met:

Manon

Hoi, mijn naam is Manon, sinds 2019 ben ik geregistreerd diëtiste. Het belang van gezonde voeding is er bij mij met de paplepel ingegoten. Als (jong) kind had ik overgewicht en vanaf dat moment is gezondere voeding en voldoende beweging al een belangrijke rol gaan spelen in mijn leven.

Ook in mijn adolescentie heeft voeding een grote rol gespeeld. Zo heb ik gekampt met prikkelbare darmsyndroom en Anorexia Nervosa. Met de juiste voeding, een goede behandeling steun van mijn familie en vrienden kan ik met trots zeggen dat ik PDS en mijn eetstoornis heb weten te over overwinnen. Nu zit ik beter in mijn vel dan ooit tevoren!

​Ik weet dus als geen ander hoe psychologie en voeding met elkaar hand in hand gaan. Daarom ben ik nu ook begonnen met de masteropleiding Gezondheidspsychologie. Deze kennis en ervaring zorgt ervoor dat ik een goed inlevingsvermogen en altijd goed zal luisteren naar jouw persoonlijke verhaal en dit altijd op nummer één zal zetten. Daarnaast heb ik zelf meerdere malen mogen ervaren hoe bizar veel impact gezonde voeding kan hebben op je leven. Dat gevoel gun ik jou ook!

Geen gekke diëten of quick fixes wat alleen maar resulteert in jojo-effecten. Geen dwanggedachten meer rondom voeding en meer vrijheid ervaren. Passende oplossingen zoeken voor jouw gezondheidsproblemen. En bovenal: Je gezonder en energieker voelen en beter in je vel zitten dan je ooit hebt durven dromen!


Paulien en Sophie

Leefwijs richt zich op het versterken van aandacht en veerkracht door het ontwikkelen en geven van op mindfulness gebaseerde trainingen. De trainingen worden gegeven door Sophie en Paulien, beiden werkzaam in de jeugdzorg als diagnosticus en behandelaar. Zij hebben een liefde voor mindfulness, psychologie en onderwijs en zijn gespecialiseerd in rouw (Sophie) en trauma (Paulien). De Leefwijs trainingen worden gegeven in verschillende vormen en maten, voor jong en oud. Zie www.leefwijs-amsterdam.nl voor meer informatie.