Over ons

Een knus team; groots door klein te blijven.Over ons

Leren doen we van en met elkaar!


Wij stellen ons graag aan je voor.

Maartje

Hoi, ik ben Maartje, psycholoog en oprichter van Mensrijk. Bij Mensrijk denken in we mogelijkheden. Hoe kan een kind of jongere weer meekomen op school, sociaal en in de maatschappij. Een eventuele diagnose is voor ons niet nodig, wij kijken liever naar vaardigheden die jij kan leren om je beter te voelen of om een stapje verder te komen in jouw proces. Soms vind je een diagnose toch fijn, dan kan dat, maar ook dan zetten we in op waar we mogelijkheid tot groei zien.

Ons motto is dan ook: Kan niet bestaat niet, verandering is altijd mogelijk!


Alleen is maar alleen. Alleen iets veranderen is heel ingewikkeld. Daarom betrekken we het liefst de mensen om jou heen. Alleen uiteraard in overleg met jou.


Als psycholoog ben ik gespecialiseerd in de Feuersteinmethode, het Leer-potentieel onderzoek, Geweldloos Verzet en Verbindend Gezag (Non-Violent resistance), Forensische zorg, mindfullness, trauma en het brein. Daarnaast geef ik trainingen, werkbegeleiding en intervisie.


Ik kijk er naar uit je te mogen ontmoeten!
Laksmi

Hallo! Mijn naam is Laksmi. Ik ben behandelend neuropsycholoog bij Mensrijk.

Na mijn afstuderen was ik op zoek naar een plek waar ik meer kon betekenen voor het kind. Mensrijk is zo een plek. Bij Mensrijk ben ik zowel psycholoog als Feuerstein mediator. Twee rollen die elkaar versterken. Als mediator leer ik het kind denkstrategieën zodat het uiteindelijk op eigen houtje de steeds veranderende wereld kan leren begrijpen. Want er valt ontzettend veel te begrijpen!

Aangezien ook ik nooit uitgeleerd zal raken, ben ik mij gaan verdiepen in de manier waarop wij de wereld waarnemen. Hoe komt alle informatie van buiten in onze binnenwereld terecht? Je raadt het misschien al, door onze zintuigen! Het kan voorkomen dat je je overprikkeld en/of onderprikkeld voelt door alles wat er op je afkomt. Samen kijken we naar hoe je hiermee kunt omgaan en wie of wat jou daarbij kan helpen.

Momenteel haal ik veel plezier uit het draaien van twee steungroepen. Deze laagdrempelige steungroepen zijn bedoeld om kinderen en jongeren een plek te geven waar ze kunnen samenkomen om aan persoonlijke en gezamenlijke doelen te werken. Ze leren over elkaar, oefenen met sociale vaardigheden en individuatie en over hoe je een gezond leven kunt inrichten. Het allerbelangrijkste is dat er vooral veel ruimte is voor ontspanning en plezier.

Ik heb geleerd dat mijn krachten onder andere liggen in mijn aandachtige en liefdevolle aanpak. Vooruitgang vindt plaats als ook de mensen om je heen in je geloven. En bij Mensrijk geloven wij dat jij alles kunt.Anne

Hallo, ik ben Anne, leerkracht en Feuerstein mediator bij Mensrijk. 

Naast 10 jaar ervaring in het basisonderwijs en de training in het Feuerstein Verrijkingsmateriaal ben ik ook gespecialiseerd in Tactile; de vertaling van de Feuersteinmaterialen die uitgaat van het op tast opbouwen van een mentale voorstelling van een voorwerp. Ideaal voor kinderen die te snel willen en daardoor onnauwkeurig zijn in hun informatieinput. 

Zonder Prof. Reuven Feuerstein zelf ontmoet te hebben voel ik hoe zeer elke vezel van zijn wezen ademde: elke verandering is mogelijk. Ik herken bij mezelf dat ik veel vertrouwen heb in de mogelijkheden van een kind, ongelooflijk veel geduld heb en blij ben met èlke stap in de ontwikkeling van een mens. Vanuit een sterke wederkerige relatie en geloof is alles mogelijk! 

Voor mijn carrière in het onderwijs en begeleiding, werkte ik op een internationaal handelskantoor. Met dit voorland ervaar ik een brede kijk, ook buiten het onderwijs, op de wereld. En weet beide werelden met elkaar te verbinden. 

Naast mijn werk bij Mensrijk werk ik ook op een basisschool als leerkracht en begeleider. Naast mijn professionele leven geniet ik erg van taal en cultuur, uitgebreid koken, moestuinieren, kickboxen, mountainbiken en klussen. Zo weet ik op alle fronten steeds uitdagingen en oplossingen te combineren! 

Ruben

Mijn naam is Ruben en ik werk ruim 15 jaar als pedagogisch medewerker binnen de jeugdzorg en jeugdzorg plus. Ik heb ook veel jongeren 1- op - 1 begeleid.

Naast mijn passie voor jongeren, houd ik ook van Indonesisch koken en wanneer het kan combineer ik dit ook graag in mijn begeleiding van jongeren als een soort van dagbesteding.

Ik heb ook grote affiniteit met jongeren die zijn geadopteerd doordat ik zelf geadopteerd ben en ik mij daardoor goed in hun situatie kan inleven.

Ik ga juist door, daar waar anderen stoppen om kansen en mogelijkheden voor jongeren te creëren.

Wij werken samen met:

Manon

Hoi, mijn naam is Manon, sinds 2019 ben ik geregistreerd diëtiste. Het belang van gezonde voeding is er bij mij met de paplepel ingegoten. Als (jong) kind had ik overgewicht en vanaf dat moment is gezondere voeding en voldoende beweging al een belangrijke rol gaan spelen in mijn leven.

Ook in mijn adolescentie heeft voeding een grote rol gespeeld. Zo heb ik gekampt met prikkelbare darmsyndroom en Anorexia Nervosa. Met de juiste voeding, een goede behandeling steun van mijn familie en vrienden kan ik met trots zeggen dat ik PDS en mijn eetstoornis heb weten te over overwinnen. Nu zit ik beter in mijn vel dan ooit tevoren!

​Ik weet dus als geen ander hoe psychologie en voeding met elkaar hand in hand gaan. Daarom ben ik nu ook begonnen met de masteropleiding Gezondheidspsychologie. Deze kennis en ervaring zorgt ervoor dat ik een goed inlevingsvermogen en altijd goed zal luisteren naar jouw persoonlijke verhaal en dit altijd op nummer één zal zetten. Daarnaast heb ik zelf meerdere malen mogen ervaren hoe bizar veel impact gezonde voeding kan hebben op je leven. Dat gevoel gun ik jou ook!

Geen gekke diëten of quick fixes wat alleen maar resulteert in jojo-effecten. Geen dwanggedachten meer rondom voeding en meer vrijheid ervaren. Passende oplossingen zoeken voor jouw gezondheidsproblemen. En bovenal: Je gezonder en energieker voelen en beter in je vel zitten dan je ooit hebt durven dromen!


Paulien en Sophie

Leefwijs richt zich op het versterken van aandacht en veerkracht door het ontwikkelen en geven van op mindfulness gebaseerde trainingen. De trainingen worden gegeven door Sophie en Paulien, beiden werkzaam in de jeugdzorg als diagnosticus en behandelaar. Zij hebben een liefde voor mindfulness, psychologie en onderwijs en zijn gespecialiseerd in rouw (Sophie) en trauma (Paulien). De Leefwijs trainingen worden gegeven in verschillende vormen en maten, voor jong en oud. Zie www.leefwijs-amsterdam.nl voor meer informatie. 


Visie

Cliëntervaringen