Visie

Verandering is altijd mogelijk


Bij Mensrijk werken we vanuit deze optimistische visie. Verandering is altijd mogelijk, ongeacht je verleden, trauma, aandoening of DNA. Je brein is nooit uitgeleerd, maar verandert je leven lang en is in staat om altijd nieuwe verbindingen te maken. Wij kijken daarom naar wat er mogelijk is en zien je diagnose, hulpvraag of aandoening niet als eindstation, maar juist als het vertrekpunt vanuit waar jouw reis begint. Met de juiste begeleiding, ben je nooit uitgeleerd, gelukkig niet!

Mensrijk staat voor vol in het leven staan, ervoor durven gaan, eruit halen wat erin zit! Met een veilige basis om te kunnen leren, vrienden te kunnen maken en jezelf te durven zijn. Doordat we samen actief aan de slag gaan, leer je fouten durven maken, maar ook hoe je deze zelfstandig kan leren oplossen. Zo maak je van foutjes leermomenten.

Leren gebeurt op verschillende manieren. Spontaan leren is zelfstandig leren vanuit wat er op je af komt. Medierend leren is met behulp van een ander die jou uitdaagt, die je wijst op dingen die je zelf misschien nog niet had gezien en die jou vragen stelt met als doel je verder te helpen. Een Feuersteinspecialist is getraind om al jouw denkvaardigheden (cognitieve functies) in kaart te brengen en jou en je omgeving dat stapje verder te helpen, dan waar je zelfstandig gekomen was.

Verbinding Door samen te spelen en te werken, maak je een kwalitatieve verbinding met de ander. Dit gebeurt al in de buik, als je moeder geruststellende woordjes zegt. Door een veilige verbinding te maken, kunnen hersenen zich optimaal ontwikkelen. Een baby leert zo dat het veilig is en kan de wereld open en nieuwsgierig ontdekken. Maar dat zelfde geldt voor grote kinderen of volwassenen. Het doel is dat je hersenen talrijke verbindingen maken, waardoor je flexibel en nauwkeurig met allerhande situaties en taken om kan gaan. Je hebt dan een mooi geintegreerd brein dat ook emoties goed kan verwerken.


We gaan ontdekken HOE jij het best tot ontwikkeling komt en wat hiervoor nodig is. Het doel is dat je hersenen als en spier steeds sterker worden en beter leren samenwerken. Hoe beter de samenwerking tussen je rechter en je linker hersenhelft, hoe beter je kan omgaan met je eigen emoties zonder hierdoor overspoeld te geraken.

Trauma en hechting zijn daarom aandachtspunten, omdat die direct invloed hebben op het vormen en functioneren van je brein en dus op jou. We werken daarom samen met de mensen die in jouw leven belangrijk zijn en die jou kunnen steunen om je uitdagingen te overwinnen. Opvoedingsondersteuning en zorg op school zijn daarom beide mogelijk.

Samen sta je namelijk sterker. Hiervoor specialiseren wij ons ook; in Geweldloos verzet, en verbindend Gezag, in effectief communiceren, in trauma, hechting en het brein en het medierend leren. Zo bieden we een totaal pakket voor iedereen die betrokken is bij een kind of een jongere en staan jullie niet langer alleen.